31.5.2019

Tilkkukeeppi

Isoäidinneliöt koukuttavat tekijänsä herkästi, niin minutkin. Ajattelin tehdä itselleni neuletakin neliöistä. Lankana tuttu Novitan 7veljestä. Neliöiden valmistuessa totesin kuitenkin, että suunnittelemastani puolipitkästä takista tulisi niin painava, etten tulisi takkia pitämään. Niimpä päädyin käyttämään neliöt hartialämmittimeen, keeppiin.



Tarvikkeet                    Novita 7veljestä-lankaa mustaa, luonnonvalkoista, viininpunaista
                                     1 iso nappi
                                     Nro 4 virkkuukoukku
                                     Isosilmäinen neula

Ohje
Virkkaa seuraavasti isoäidinneliöitä (tällä ohjeella itse tein)
18 kappaletta versiota musta, valkoinen, punainen, musta (tässä värit järjestyksessä ruudun keskeltä alkaen)
18 kappaletta versiota valkoinen, punainen, musta, valkoinen
19 kappaletta versiota punainen, musta, valkoinen, punainen

Yhdistä sitten palat toisiinsa haluamassasi järjestyksessä mustalla langalla piilosilmukoilla. Suosittelen asettamaan kaksi palaa oikeat puolet vastakkain ja yhdistämään ne yhdestä saumasta. Yhdistä palat niin, että kappale on 5ruutua korkea ja 11 palaa leveä.

Taita ylin palarivi vaakasuunnassa puoliksi (eli kaksinkerroin) ja kiinnitä tuo "kaulus" niin, että yhdistät ruudun ala- ja yläreunan 1. ja 2. palarivin yhdistymiskohtaan piilosilmukoilla.




Tee reunus mustalla langalla: Aloita lyhyen sivun alareunasta ja virkkaa ensin 1 kerros puolipylväitä. Käänny sitten takaisin päin ja virkkaa toinen kerros näitä puolipylväitä. Jatka matkaa pitkälle sivulle (eli ei käännetylle sivulle) ja virkkaa 1 kerros pylväitä. Lyhyen sivun nurkasta ylöspäin virkkaa taas puolipylväitä, käänny yläkulmassa takaisinpäin ja virkkaa toinen kerros puolipylväitä. Virkkaa pitkään alareunaan vielä 1 kerros kiinteitä silmukoita. Viimeistele alareuna rapuvirkkauksella.

Halutessasi voit silittää kappaleen.

Kiinnitä 1 iso nappi taitetun yläreunan oikeanpuoleisen kappaleen kulmaan niin, että nappi sujautetaan vasemmanpuoleisen kappaleen palan reiästä läpi.