10.5.2019

Sydämelliset lapaset

Keltainen tupsupipo tarvitsee kaverikseen samaa sävyä olevat lapaset. Tehdäkö tilauksesta samanlaiset helmineulelapaset, kuin nämä vaiko kehittää jälleen uusi ohje? Uusi saa äänen ja näin syntyvät jälleen yksi uusi <3- ohje.




Koko                   Naisen käsi

Tarvikkeet           Novita 7 veljestä -lanka, keltainen, vajaa kerä
                            Nro 3.5 sukkapuikot
                            Apulanka tai esim. iso hakaneula
                            Virkkuukoukku tai isosilmäinen ompeluneula

Mallikuvana tuttu ja turvallinen:






Ohje
Luo 48 silmukkaa (12s/puikko).
Neulo suljettuna neuleena 3 kerrosta 2oikein, 2nurin -joustinta. Aloita sitten 2. oikeasta raidasta alkaen joka toisessa oikeassa raidassa pikkupalmikko eli neulo ensin raidan 2. silmukka edestä oikein ja sitten vasta raidan 1. silmukka. Tee väliin 1 kerros, jolla kaikkien oikeiden raitojen silmukat neulotaan oikein ja sitten taas samoissa joka toisessa raidassa tee pikkupalmikko. Neulo vartta näin 12 pikkupalmikon ajan.
Neulo sitten 2 kerrosta kaikki oikein.
Aloita peukalokiilan lisäykset.

Vasen lapanen
Neulo I puikon silmukat ja II puikon silmukoita, kunnes puikon lopussa on jälellä 4 silmukkaa. Tee lisäys eli ota kahden silmukan välinen lanka kiertäen vasemmalle puikolle ja neulo se oikein. Neulo 2 silmukkaa oikein, tee toinen lisäys ja neulo 2 oikein. Jatka III ja IV puikolliset oikein. Toista näitä lisäyksiä joka 3. kerroksella eli lisäysten väliin tehdään aina 2 kerrosta kaikki silmukat oikein.
HUOM! Kun joustimen jälkeen on neulottu 4 kerrosta, aloita  III ja IV puikoilla sydänkuvio mallikuvan mukaan. Aivojumppana tässä siis yhtä aikaa sekä kämmenselän kuvio että peukalokiilan lisäykset.
Toista kiilan lisäyksiä vielä 5 kertaa eli II puikolla on lopulta yhteensä 24 silmukkaa. Neulo sitten vielä 1 kerros ja seuraavaa kerrosta kiilan alkuun asti. Nosta kiilan 14 silmukkaa apulangalle tai Tillkutädin tyyliin hakaneulalle odottamaan. Luo tilalle 2 silmukkaa ja jatka neulomista. Sydänkuvion jälkeen neulo kaikilla silmukoilla 22 kerrosta oikein (kunnes etusormi peittyy). Sitten aloita kärkikavennukset.



Oikea lapanen
Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi eli tee peukalokiila 2 silmukan päähän III puikon alusta. Sydänkuvio tulee oikeassa lapasessa I ja II puikoille.



Kärkikavennukset
Neulo I ja III puikon alussa 1silmukka oikein ja sitten tee ylivetokavennus. II ja IV puikon lopussa neulo kolmanneksi ja toisiksi viimeinen silmukkan oikein yhteen, viimeinen silmukka oikein. Tee tällaiset kavennukset jokaisella kerroksella, kunnes jäljellä on 8silmukkaa (2s/puikko). Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.



Peukalo (samanlainen molemmissa lapasissa)
Ota hakaneulalta 14 silmukkaa työhön. Poimi näiden lisäksi peukalon juuresta 2 silmukkaa. Jaa nämä 16 silmukkaa 3 puikolle. Neulo suljettuna neuleena kaikki oikein. Kun peukalon korkeus on 10kerrosta, kavenna kärjessä. Neulo joka puikon lopussa 2 oikein yhteen, kunnes jäljellä on 4 silmukkaa. Neulo sitten 1 silmukka oikein ja nosta muut 3 silmukkaa sen yli vasemmalta oikealle. Katkaise lanka ja päättele hyvin.