15.12.2018

Aikuisen helmineulelapaset

Lapsen helmineulelapaset kirvoittivat tilauksen samanlaisista aikuisen koossa. Tässäpä ohje sellaisiin:

Tarvikkeet                      Keltainen Novita Nalle-lanka
                                       Nro 3 sukkapuikot

Koko                              keskikokoinen naisen käsi


Ohje
Luo 48 silmukkaa.
Neulo 2oikein, 2 nurin -joustinta 28kerrosta.
Neulo 2 kerrosta helmineuletta (eli 1o, 1n ja seuraavalla kerroksella päinvastoin).


Peukalokiila (hiukan eri tavalla oikeassa ja vasemmassa hanskassa)

Oikea hanska
Neulo muut silmukat helmineuleena, mutta III puikon alussa tee näin: Neulo 1 silmukka oikein, tee langankierto eli lisää 1 silmukka, neulo 2 silmukkaa helmineuleen mukaan ja tee toinen lisäys. Toista tällaiset lisäykset vielä 5 kertaa (eli yhteensä 6x lisäykset) niin, että lisäysten välissä on aina 3kerrosta ja jokaiselle lisäyskerroksella lisäysten väliin jää 2 silmukaa enemmän (2. lisäys: 1oikein, lisäys, 4 helmineuletta lisäys. 3.lisäys: 1oikein, lisäys, 6helmineuletta, lisäys. Jne). III puikolla on lisäysten jälkeen 24silmukkaa.
Neulo 3 kerrosta helmineuletta.
Neulo I ja II puikko helmineuletta. IIIn puikolta neulo 1 oikein, jätä 14 silmukkaa hakaneulalle (tai apulangalle) ja luo tilalle 7 silmukkaa, neulo loput III ja IV puikon silmukat helmineuletta.

Vasen hanska
Neulo I puikko helmineuleena. Tee lisäykset IIn lopussa 1 silmukan päässä lopusta eli neulo 9 helmineuletta, tee lisäys, neulo 2 helmineuletta, tee lisäys ja neulo 1 helmineuleen mukaan.
Neulo väliin 3kerrosta helmineuletta.
2. lisäys neulo 9 silmukkaa helmineuletta, tee lisäys, 4 helmineuletta, lisäys, 1 helmineuletta. 3kerrosta helmineuletta.
3. lisäys neulo 9 silmukkaa helmineuletta, tee lisäys, 6 helmineuletta, lisäys, 1 helmineuletta. 3kerrosta helmineuletta.
4. lisäys neulo 9 silmukkaa helmineuletta, tee lisäys, 8 helmineuletta, lisäys, 1 helmineuletta. 3kerrosta helmineuletta.
5. lisäys neulo 9 silmukkaa helmineuletta, tee lisäys, 10 helmineuletta, lisäys, 1 oikein. 3kerrosta helmineuletta
6. lisäys neulo 9 silmukkaa helmineuletta, tee lisäys, 12 helmineuletta, lisäys, 1 helmineuletta. II puikolla on nyt 24silmukkaa. Neulo 3 kerrosta helmineuletta.
Neulo I ja II puikko helmineuletta. IIIn alusta 9 silmukkaa helmineuletta, jätä 14 hakaneulalle (tai apulangalle), luo tilalle 7 silmukkaa ja neulo loput helmineuletta.


Neulo 8 kerrosta helmineuletta. Sitten III puikolla oikeassa ja II puikolla vasemmassa kavenna 6 silmukkaa niin, että jäljelle jää 12 silmukkaa/puikko.
Neulo yhteensä varren joustimen jälkeen 66 kerrosta helmineuletta (tai kunnes pikkurilli peittyy).

Kärkikavennukset
Kavenna joka toisella kerroksella I ja IV alussa ja II ja III lopussa 1 silmukka (alussa yliveto ja lopussa 2 yhteen). Seuraile helmineuleen silmukkajärjestystä. Toista kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes puikolla on 8 silmukkaa. Sitten tee kavennukset joka kerroksella. Kun jäljellä on 2 silmukka/puikko, katkaise lanka ja vedä se läpi silmukoista. Päättele hyvin.

Peukalo (samanlainen molemmissa hanskoissa)
Nosta hakaneulalta (tai apulangalta) odottamassa olleet 14 silmukkaa ja lisäksi peukaloaukolta 9 silmukkaa. Neulo näillä 23 silmukalla 15kerrosta helmineuletta. Sitten tee kärkikavennukset neulomalla joka puiko toisiksi ja kolmanneksi viimeinen silmukka yhteen helmineuletta mukaillen. Kun jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se läpi silmukoista. Päättele huolellisesti.