22.12.2018

Punaiset sydänvillasukat

Joulukin lähestyy ja läheinen pitää punaisesta väristä. Mitähän sitä tekisi? No jaa, ettei vain sydämelliset villasukat?



Koko                           39

Tarvikkeet                   Novita 7 veljestä -lankaa, kirkkaan punaista (noin kerä)
                                    Nro 3,5 sukkapuikot

Ohje
Luo 48 silmukkaa.
Neulo 36 kerrosta 2 oikein, 2 nurin -joustinta.

Neulo kantapää 24 silmukalla (eli IV ja I puikollisilla, II ja III puikolliset jäävät odottamaan). Neulo vahvennettua neuletta 24 kerrosta + nurja kerros. Vahvennetussa neuleessa oikealla puolella *nostetaan 1 silmukka neulomatta ja neulotaan 1 oikein*. **toistetaan koko puikollinen silmukoita. Nurjalla puolella nostetaan 1 silmukka neulomatta ja neulotaan loput nurin.

Kantapään kavennukset
Kantapään silmukat 8 + 8 + 8.
Neulo oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 9 silmukkaa ja tee ylivetokavennus eli reunaan jää 7 silmukkaa. Käännä työ, nosta 1 neulomatta, neulo 6 silmukkaa nurin ja sitten 2 seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Reunaan jää taas 7 silmukkaa. Reunasilmukat vähenevät, keskellä pysyy koko ajan 8 silmukkaa.

Kun reunasilmukat on kavennettu pois, poimi kantalapun vasemmasta reunasta 12+1 silmukkaa, neulo II ja III puikolliset oikein ja nosta kantalapun oikeasta reunasta myös 12+1 silmukkaa. Jaa kantalapun silmukat tasan IV ja I puikoille (17s).

Kiilakavennukset
Kavenna I puikon lopussa 1silmukan päässä puikon lopusta neulomalla 2 silmukkaa yhteen. Neulo II ja III puikolliset oikein. Neulo 1 silmukka IV puikon alusta ja sitten ylivetokavennus. Neulo väliin kerros ilman kavennuksia. Toista kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes I ja IV puikoilla on 12 silmukkaa/ puikko.

Kiilakavennusten jälkeen seuraavalla kerroksella aloita sydänkuvio. Neulo I ja IV puikolliset oikein ja II ja III puikoilla kuvion mukaan. Kuvion valkoiset ruudut ovat oikeita silmukoita ja vaaleanpunaiset nurjia.

Sydänkuvion jälkeen neulo 15 kerrosta kaikki oikein. Eli kantalapun jälkeen 44 kerrosta.

Aloita sitten kärkikavennukset. I ja III puikon lopussa 1 silmukan päässä puikon päästä kavenna neulomalla 2 silmukkaa yhteen ja II ja IV puikon alussa 1 silmukan päässä puikon päästä tee ylivetokavennus. Toista kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä on 8silmukkaa/puikko. Toista sitten kavennukset joka kerroksella, kunnes puikolla on 2 silmukkaa. Sitten katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät hyvin.