23.3.2019

Lyhytvartiset villasukat

Lyhytvartiset, ikään kuin sporttisukat ovat vilahdelleet käsityösivuistoilla jo tovin. Nyt nappasin aiheesta kiinni minäkin.


Koko                       39

Tarvikkeet
                                Novita 7 veljestä keltaista lankaa vajaa kerä
                                Nro 4 sukkapuikot
                                Isosilmäinen ompeluneula päättelyyn

Ohje
Luo 48 silmukkaa. Neulo suljettuna neuleena 2oikein, 2 nurin -joustinta 6kerrosta.

Kantapää
Neulo 24 silmukalla (IV ja I puikolliset) vahvennettua neulosta 24 kerrosta ja vielä nurjan puolen kerros.

Neulo oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa, neulo 2 oikein yhteen. Käännä työ. Nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 6 silmukkaa nurin ja sitten 2 nurin yhteen. Toista nähtä kerroksia, kunnes sivusilmukat on kavennettu kokonaan pois ja jäljellä ovat keskimmäiset 8 silmukkaa. Kantalapun silmukat siis 8-8-8.

Nosta kantalapun sivusta 12 + 1 silmukkaa, neulo II ja III silmukat oikein ja nosta toisesta sivusta myös 12 +1 silmukkaa. Kavenna sitten joka toisella kerroksella I puikon lopussa 2 oikein yhteen ja IV puikon alussa ylivetokavennuksella 1 silmukka/puikko, kunnes jäljellä on jälleen 12 silmukkaa puikolla.
HUOM! Tee ensimmäisen kavennuksen kanssa samalla kerroksella pikku palmikko II ja III puikollisten vaihtokohdassa. Eli kun II puikolla on jäljellä 2 silmukkaa, siirrä puikko työn taakse, neulo III puikon 2 ensimmäistä silmukkaa oikein (siirrä nämä II puikolle) ja sitten takana olevalta puikolta 2 silmukkaa. Toista palmikko tämän jälkeen joustimesta laskien 10., 15., 20., 25., 30., 35. ja 40. kerroksella, välikerrokset neulotaan kaikki oikein.
Kun jalkaterä on kantalapusta laskien 42 kerrosta, aloita kärjen kavennukset.

Kärkikavennukset
Kavenna joka toisella kerroksella jokaisen puikon lopussa 2 oikein yhteen. Toista näin, kunnes puikolla on 8 silmukkaa. Toista sitten kavennukset joka kerroksella. Kun puikolla on 2 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se läpi silmukoista ja kiristä. Päättele huolellisesti.

Tee toinen sukka samoin.