30.3.2019

Lapsen koiranulkoilutushanskat

Perheeseen tulee koiranpentu. Lapsen sormet palelevat herkästi. Ratkaistaan tilanne tekemällä lapselle koiranulkoilutushanskat. Idea on peräisin näistä aikuisen koiranulkoilutushanskoista.


Tarvikkeet
                                 Novita Keto- lankaa, harmaata
                                 Nro 4 sukkapuikot
                                 Isosilmäinen neula 

Koko                        ranteesta sormenpäähän 13.5cm (ja jos omepelee läpän vastan toiseen                                                   joustinkerrokseen, pituus on 14cm)



Ohje

Luo 40 silmukkaa.
Neulo suljettuna neuleena 2oikein, 2nurin -joustinta 24 kerrosta.
Neulo 2 kerrosta kaikki oikein.

Vasen hanska:
Neulo 1. puikolta 6 silmukaa oikein, tee lisäys (eli tee langankierto tai neulo edellisen kerroksen 6. ja 7. silmukan välinen lanka silmukaksi), neulo 2 silmukkaa oikein ja tee toinen lisäys, neulo viimeiset 2 silmukkaa oikein.
Toista edellämainitunlaiset lisäykset yhteensä 6 kertaa joka 3 kerroksella.
Lisäysten jälkeen seuraavalla kerroksella ota peukalokiilan 14 silmukkaa hakaneulalle (tai apulangalle) ja luo 2 uutta silmukkaa kiilan tilalle. Neulo 5 kerrosta kaikki silmukat oikein.
Neulo sitten 6kerrosta 2oikein, 2nurin -joustinta.
Seuraavalla kerroksella päättele oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin.

Oikea hanska:
Tee peukalokiilan lisäykset 2silmukan päässä IV puikon alusta.
Muuten neulo, kuten vasen hanska.

Peukalo
Nosta 14 odottamassa ollutta silmukkaa hakaneulalta (tai apulangalta) ja näiden lisäkei 2 silmukkaa peukaloaukon reunoilta. Jaa silmukat kolmelle puikolle 5+6+5. Neulo 8 kerrosta kaikki silmukat oikein. Sitten aloita kavennukset: Neulo jokaisen puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 silmukkaa. Neulo sitten 1silmukka ja nosta mut 3 sen yli vasemmalta oikealle. Katkaise lanka ja vedä se läpi silmukasta. Päättele huolellisesti.

Läppä
Neulo molempiin hanskoihin oma läppänsä.
Luo 44 silmukkaa.
Neulo suljettuna neuleena 20 silmukkaa oikein ja loput 24 silmukkaa 2oikein, 2nurin -joustinta. Neulo tällaisia kerroksia 6.
Neulo sitten 10 kerrosta kaikki oikein.
Kärkikavennukset:
I ja III puikon lopussa 2 oikein yhteen ja II ja IV puikon alussa ylivetokavennus.
Kavenna jokaisella kerroksella, kunnes I ja II puikolla on jäljellä 2 silmukkaa. Tee vielä III ja IV puikolla tavalliset karkikavennukset ja neulo 2 silmukkaa oikein yhteen (jäljellä 3silmukkaa/puikko). Katkaise lanka, vedä se läpi silmukoista ja päättele huolellisesti. 

Viimeistely
Ompele läppä kiinni kämmenselän puolelle viimeisen sileän kerroksen ja joustimen rajalle (tai halutessasi vasta 2. joustinkerroksen kohdalle).