13.10.2018

Sydänvillasukat

Kun työyhteisöstä lähtee jäsen, joka vie mukanaan palan sydäntäsi, ainut oikea vastaveto on neuloa hänelle muistoksi villasukat -sydänkuvioin tottakai.


Langat                        Novita 7veljestä vaaleanpunaista, vajaa 1kerä/sukka.

Puikot                         Nro 4 sukkapuikot (koivuiset)                                   Päättelyyn virkkuukoukku tai parsinneula


Koko                          39


Ohje
Luo 80silmukkaa.
Neulo 15krs (noin 6cm) suljettuna neuleena 2oikein, 2nurin-joustinta.
Neulo sitten 38 silmukalla 2oikein, 2nurin -joustinta ja lopuilla 42 silmukalla nurjaa. Toista tätä yhteensä 10kerroksen verran.


Sitten jatketaan kuvion mukaan: neulo 38 silmukalla 2oikein, 2nurin -joustinta, 9 silmukalla nurjaa, 24 silmukalla kuviota ja taas 9 silmukalla nurjaa.
HUOM! Kun olet neulonut varren joustimen + 12 kerrosta (eli varsi on noin 11cm), kavenna 2nurjaa yhteen nurjan alueen kummassakin ulkoreunassa. Toista tällainen kavennus vielä 6 kertaa niin, että kavennuskerrosten väliin jää 8 kerrosta. Jäljellä on 66silmukkaa.
Varren kuviossa neulotaan kuvan mukaan 18kerrosta ja sitten 10 kerrosta nurjaa. Toistetaan tämä setti kahdesti. Kuvion vaaleat ruudut ovat varren kuviossa nurjia silmukoita ja väritetyt oikeita.
Sen jälkeen neulotaan 12 kerrosta 2oikein, 2 nurin -joustinta. Kerroksella, jolla aloitat joustimen, kavenna 2 silmukkaa, jotta saat tasaraidat joustimeen ja työhön 64 silmukkaa.
Tämän 12kerroksen joustimen viimeiselle kerroksella alkuperäisen joustimen (38silmukkaa) alueella kavennetaan yhteensä 14 silmukkaa pois eli jäljelle jää 24 silmukkaa joustinta.

Kantalappu
Siirrä 24 joustinsilmukkaa yhdelle puikolle.
Neulo näillä silmukoilla 24 kerrosta vahvennettua neuletta. Neulo vielä nurjan puolen kerros.

Kantalapun kavennukset (silmukat 8+8+8)
Neulo oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 9 silmukkaa. Tee ylivetokavennus, käännä työ. Nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 6 nurin ja sitten 2 seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Toista näitä kahta kerrosta ja siis kavenna ns. sivusilmukat pois, keskellä pysyy 8 silmukkaa.

Nosta kantalapun oikeasta reunasta 12+1 silmukkaa. Neulo II ja III puikkojen silmukat oikein. Nosta myös vasemmasta reunasta 12 +1 silmukkaa. I ja II puikolla on nyt 17 silmukkaa ja II ja III puikoilla 13silmukkaa.

Kiilakavennukset
Kavenna joka toisella kerroksella I puikon lopussa 1 silmukan päässä puikon päästä neulomalla 2 silmukkaa yhteen  ja IV puikon alussa 1 silmukan päässä puikon alusta tekemällä ylivetokavennus. Toista kavennukset, kunnes I ja III puikolla on 12silmukkaa. II ja III puikoilla on vielä 13 silmukkaa, joten siirrä II puikolta 1 I puikolle ja III puikolta 1 IV puikolle ja kavenna vielä ne pois. Näin kaikilla puikoilla on 12 silmukkaa.


Jalkaterä
Kun kiilakavennukset on tehty, aloita sydänkuvio jalkaterään samaisen ylläolevan mallinkuvan mukaan. Neulo I ja IV puikko kokonaan oikein. II ja III puikko kuvion mukaan niin, että vaaleat ruudut ovat oikeita silmukoita ja väritetyt nurjia.
Kuvion jälkeen neulo 10 kerrosta kaikki oikein.

Kun sukan pohja on kantapää mukaan lukien 20cm (eli pikkuvarvas peittyy), tee kärkikavennukset: I ja III puikon lopussa 2 oikein yhteen ja II ja IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset jokaisella kerroksella, kunnes jäljellä on 2silmukkaa/puikko. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päättele hyvin.



Ihania eläkepäiviä, armas kollega 💓