4.8.2018

Vauvan ruutupeitto

Pientä ei saa paleltaa, kesälläkään. Vauvan peitto valmistuu nopeasti ja niitä onkin tullut tässä lähivuosina tehtyä lähipiirin pienokaisille useampia. 



Tarvikkeet
                                     Novita Isoveli-lankaa (harmaata tai beigeä) 4 kerää
                                     nro 6 pitkät (bambu)puikot
Koko                            noin 70 x 100 cm.


                                               


Luo 105 silmukkaa. Neulo aina oikein 15 kerrosta.
Neulo sitten reunoissa 10 silmukkaa aina oikein.
1. kuviokerros: neulo 10 silmukkaa reunaa, sitten *17 silmukkaa oikein, sitten 17 nurin*. Toista tätä niin, että tulee yhteensä 5 ruutua eli kolmesti 17 silmukkaa oikein ja kahdesti 17 silmukkaa nurin. Sitten vielä reunan 10 silmukkaa aina oikein.
Toisella puolella neulo reunan 10 silmukkaa taas aina oikein, mutta sitten 17 silmukkaa nurin, 17 silmukkaa oikein eli ne silmukat, jotka edellisellä kerroksella neulottiin oikein, neulotaan tällä kerroksella nurin. Reuna taas aina oikein. Toista näitä kerroksia, kunnes ruudun korkeus on 22 kerrosta. Tee sitten reunan 10 silmukkaa aina oikein ja ruutujen silmukat päinvastoin kuin alempana eli ne, jotka ovat edellisessä ruudussa oikeita silmukoita, niiden päälle tehdäänkin nurjia silmukoita ja päinvastoin. 


Kun olet neulonut 10 ruutua, neulo 15 kerrosta kaikki silmukat aina oikein. Päättele silmukat. Katkaise lanka ja päättele huolellisesti.
                                      



Voit tehdä pienempiäkin ruutuja, jaa vain tuo reunojen välinen silmukka luku tasan ja neulo vuorotellen oikeaa ja sitten nurjaa ruutua.