2.3.2019

Auringonkeltaiset villasukat (koko 43-44)


Banaaniksi naamiaisissa pukeutuva henkilö saattaisi pitää kirkkaankeltaisista villasukista, joten ihanaa auringonväristä lankaa puikoille!






Koko 43-44

Tarvikkeet                       Novita 7veljestä keltaista lankaa vajaa kerä
                                        3,5 numeron sukkapuikot
                                        isosilmäinen neula tai virkkuukoukku päättelemiseen

Luo 52 silmukkaa (13/puikko). Neulo 2oikein, 2nurin -joustinta suljettuna neuleena 30kerrosta.

Kantalappu
Neulo I puikon silmukat IV puikolle (yhteensä 26s). Jätä II ja III puikkojen silmukat odottamaan. Neulo näillä 26 silmukalla vahvennettua neuletta yhteensä 26 kerrosta ja vielä nurjan puolen kerros.

Vahvennetussa neuleessa oikealla puolella *nostetaan 1 silmukka neulomatta ja neulotaan 1 oikein*. **toistetaan koko puikollinen silmukoita. Nurjalla puolella nostetaan 1 silmukka neulomatta ja neulotaan loput nurin.

Kantapään kavennukset
Kantapään silmukat 9 + 8 + 9.
Neulo oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 10 silmukkaa ja tee ylivetokavennus eli reunaan jää kavennyksen jälkeen 8 silmukkaa. Käännä työ, nosta 1 neulomatta, neulo 6 silmukkaa nurin ja sitten 2 seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Reunaan jää taas 8 silmukkaa. Reunasilmukat vähenevät, keskellä pysyy koko ajan 8 silmukkaa.

Kun reunasilmukat on kavennettu pois, poimi kantalapun vasemmasta reunasta 13+1 silmukkaa, neulo II ja III puikolliset oikein ja nosta kantalapun oikeasta reunasta myös 13+1 silmukkaa. Jaa kantalapun silmukat tasan IV ja I puikoille (18s/puikko).

Kiilakavennukset
Kavenna I puikon lopussa 1silmukan päässä puikon lopusta neulomalla 2 silmukkaa yhteen. Neulo II ja III puikolliset oikein. Neulo 1 silmukka IV puikon alusta ja sitten ylivetokavennus. Neulo väliin kerros ilman kavennuksia. Toista kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes I ja IV puikoilla on 13 silmukkaa/ puikko.


Jalkaterä
Kun kiilakavennukset on tehty, neulo kaikki oikein. Jalkaterän pituus on 52 kerrosta kantalapusta laskien (eli ei kantalappua mukaan laskien vaan laskien siitä, kun silmukat on poimittu kantalapun reunasta).

Kärkikavennukset
Tee kärkikavennukset: I ja III puikon lopussa 2 oikein yhteen ja II ja IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset joka toiisella kerroksella, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa/puikko ja sitten jokaisella kerroksella, kunnes jäljellä on 2silmukkaa/puikko. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päättele hyvin.