24.11.2018

Vauvan pupusukat

Jos aikuiset tassuttelevat pupusukissa, niin mitäs pienen jalkaan sitten laitettaisiin? No vauvelin pupusukat tietenkin:




Koko                               Jalkapohjan pituus 9 (11) cm

Tarvikkeet                       Novita Baby wool-lankaa vaaleanpunaista
                                        nro 3 sukkapuikot


Ohje

Luo 40 silmukkaa.
Neulo 2oikein, 2nurin joustinta 14 (18) kerrosta. Viimeisellä kerroksella kavenna 1 silmukka/puikko, jolloin työssä on 36 silmukkaa.

Neulo kantapää 18 silmukalla (I ja IV puikkojen silmukat, II ja III puikolliset odottavat). Neulo vahvennettua neuletta 19 kerrosta (eli 18 kerrosta + nurja kerros).

Kantapään kavennukset: Neulo oikeaa kerrosta, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ. Nosta 1 neulomatta, neulo 4 silmukkaa nurin ja sitten 2 seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. (Kantapään silmukat ovat 6-6-6). Jatka näin, kaventaen sivusilmukat pois. 

Nosta kantalapun reunasta 9 +1 silmukkaa, neulo II ja III puikolliset oikein, nosta toisestakin reunasta 9+1 silmukkaa. Jaa kantalapun silmukat IV ja I puikoille. 

Tee joka toisella kerroksella kiilakavennus (I puikon lopussa 1 silmukan päässä puikon päästä 2 oikein yhteen ja IV puikon lopussa 1 oikein, sitten ylivetokavennus), kunnes kaikilla puikoilla on 9 silmukkaa.

Neulo 5 (8) kerrosta kaikki silmukat oikein. Tee sitten kärkikavennukset eli 1 silmukan päässä puikon päästä I ja III puikon alussa ylivetokavennus ja II ja IV puikon lopussa 2 oikein yhteen. Toista kavennus joka puikolla, kunnes jäljellä on 2 silmukkaa/puikko. Katkaise lanka ja vedä se läpi silmukoista. Päättele hyvin. Neulo toinen sukka samoin.

Korvat
Neulo 4 samanlaista korvakappaletta.
Luo 7 (9) silmukka.
Neulo 1 kerros kaikki oikein.
Neulo 1 oikein, 5 (7) nurin, 1 oikein.
Neulo 1 nurin, 5 (7) oikein, 1 nurin.
Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 10 (12 kerrosta).
Sitten neulo 1 oikein, tee ylivetokavennus, neulo 3 (5) nurin ja 1 oikein.
Neulo 1 nurin, tee ylivetokavennus, neulo 2 (4) oikein, 1 nurin.
Jatka 1 kavennus/puikko, kunnes jäljellä on 2 (3) silmukkaa. 
Katkaise lanka ja vedä se läpi silmukoista. Päättele hyvin.

Ompele 2 korvaa kumpaankin sukkaan, varren molemmille puolille joustimen ja sileän neuleen rajalle korvan alareunasta, noin 2 cm päähän toisistaan. Ompele korvaa parilla pistolla myös vähän ylempää kiinni sukkaan. 


Pupusukat tulevat lämmittämään samaisen pienen neitokaisen jalkoja, joka pääsee köllöttämään aiemmin julkaistulla raitapeitolla.