17.6.2018

Kuorrutetut kuulokkeet

Musiikki-ihminen käyttää paljon kuulokkeita ja kun niiden johdot on solmussa, on elämä yhtä riitasointua. Täytetäämpäs siskon elämä sulosoinnuilla ja toteutetaan toive neulotusta kuorrutteesta kuulokkeiden johtoihin.




Tutkin useita ohjeita netissä ja tämä Kaksi oikein, yksi nurin -blogin ohje viehätti minua eniten. Sen pohjalta tein sovelsin toki taas hiukan, mutta oikeastaan seurasin ohjetta melko tarkasti. Sekä minä itse tekijänä että sisko käyttäjänä olemme tyytyväisiä lopputulokseen.

Tässä ohje tilkkutäditettynä:

Tarvikkeet           pieni nyssäkkä värikästä Nalle-lankaa (Novita)
                              2,5mm koivuiset sukkapuikot (2 puikkoa riittää)


Luo 3 silmukkaa sukkapuikolle. Laita kuulokejohto työn takapuolelle. Vie lanka johdon takaa.
Neulo ensimmäinen kerros, kaikki oikein.
Toisella kerroksella lisää 1 silmukka, jotta työssä on yhteensä 4 silmukkaa.
Vie aina kerroksen lopussa lanka kuulokkeiden johdon takaa puikollisen ensimmäisen silmukan viereen ja neulo jälleen uusi kerro kaikki oikein.

Työtä ei käännetä ollenkaan. Kerroksen lopussa työ siirretään vain puikon toiseen päähän ja lanka viedään työn ja johdon takapuolelta kerroksen alkuun.

Kiristä lankaa aika kerroksen ensimmäisen silmukan kohdalla, jotta neule sulkeutuu putkeksi, johto sydämenään.


Johtojen haarautumiskohta
Jatka neulomista toista kuuloketta kohti. Neulo kerroksen 1. silmukka oikein, sitten 2 oikein yhteen ja viimeinen silmukka oikein, kerroksella on 3 silmukkaa. Jatka näillä kolmella silmukalla ja langan kiertämisellä ihan kuulokkeen lähelle asti. Juuri ennen kuulokenappia kavenna vielä yksi silmukka, jolloin työssä on kaksi silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se pari kertaa silmukoiden läpi. Päättele lanka putkilon suuntaisesti.
Jatka toisen kuulokkeen suuntaan eli poimi työstä haarautumiskohdasta 3 silmukkaa. Neulo näillä samalla tavalla kuin ensimmäistä kuuloketta kohti. Päättele, kuten ensimmäinen putkilo.


Mikrofonin kohta
Ylitä mikrofonin kohta kiertämättä lankaa työn takaa, jolloin toinen puoli mikrofonista jää peittymättä. Mikrofonin jälkeen jatka taas tuttuun tapaan kiertämällä lanka kerroksen lopussa johdon takaa.




Eivätkä mene johdot enää keskenään sotkuun!