13.5.2018

Sydänpeitto

Nyt on kesä! Ja silloin peiton pitää olla astetta -tai useampaa- kevyempi. Nyt puikoiltani putosi yllärinä ystävän puolivuotiaalle kullanmurulle valkoinen ohut peitto, jota koristaa musta sydän. 

Tekele lähti alulle jälleen näkemästäni kuvasta ja kuvion piirtämisestä. 
                                 

Tein testitilkun, jotta sain selville tämän uuden yhtälön eli koon 7 puikot ja seiskaveikan langan tiheyden; ~20 kerrosta ja 15 silmukkaa = 10cm.

Sitten ei kun ynnäämään. Laskin silmukoiden määrän ja mallasin tuon sydänkuvion ohjeeseen. Sitten puikot suihkimaan. Peitto on hurjan helppo neuloa, oikeita ja nurjia silmukoita vain. 



Koko           74x103cm.

Tarvikkeet
                    Pyöröpuikot koko 7
                    Novita 7veljestä valkoinen vajaa 2 kerää
                    Novita 7veljestä musta vajaa puoli kerää


Ohje
Luo 105silmukkaa. Neulo tasona 4kerrosta aina oikein.

Neulo 4 silmukkaa aina oikein, muut 142 silmukkaa oikein oikealla ja nurin nurjalla ja taas reunan 4silmukkaa aina oikein. Neulo näin 70kerrosta. 

Aloita sitten kuvan mukainen kuvio -neulo reuna 4 silmukkaa, 33 valkoisella, kuviota kuvan mukaan 32 silmukalla, valkoisella 32 ja 4 silmukkaa reunaa. 
Neulo kuviota 52kerrosta. 
Kuvion jälkeen taas 70kerrosta valkoisella (reunoissa se 4 ainaoikein ja loput oikein oikealla, nurin nurjalla) ja sitten 4 kerrosta ainaoikein. Päättele hyvin. 
Tällainen ohut, herkästi venyvä peitto lienee parasta levittää tasolle, suihkuttaa kosteaksi ja antaa kuivua. Muutoin reunat tuppaavat rullautumaan, kuten tässä tekeleessäni.


Kuvion tekemiseen on parikin eri vaihtoehtoa. Lopputuloksen nähtyäni totesin, että minun tapani on jättää työn nurjalle puolelle (esim tässä mustan sydämen taakse valkoista) lankaa reilu lenkki, leikata se lopuksi poikki, solmia viereisen langan kanssa yhteen ja päätellä sitten. Tässä peitossa tein niin, että mustaa sydäntä neuloessani kuljetin valkoista lankaa mukana ja aina 4 silmukkaa neulottuani kiersin langat työn takapuolella toistensa ympäri. Valmiissa peitossa kuvio "kinnaa" hiukan, joten jatkossa teen edelleen kuviot omalla tavallani.




Nyt pysyy pieni lämpimänä kesälläkin 🖤